Membran su yalıtım uygulamasında Ankara Su Yalıtım olarak en iyi kaplamaları en uygun fiyatlarla yaparak su yalıtım sorunlarınızı ortadan kaldırıyoruz.
Membran su yalıtımında kullanılan etkili çözümlerden birisidir. Hem maliyet hem de etkinliği nedeni ile yaygın tercih edilen bir su yalıtım çözümüdür. Membran su yalıtımı nasıl yapılır sorusunun iki cevabı vardır. Sıvı membran sürme yöntemi ile uygulanırken serme yöntemi ile kaplanan membran ise farklı tekniklerle uygulanmaktadır. Membran seçici bir geçirgen olarak fizikte adlandırılan bir malzemedir. Membran su yalıtımında etkili olduğu kadar uygulama kolaylığı ve uzun ömürlülüğü ile de tercih edilen bir malzemedir. Membran su yalıtımı uzun ömürlü olması nedeni ile uzun vadede maliyet açısından da avantaj elde etmenizi sağlamaktadır.
Likit membran su yalıtım malzemesi uygulanmadan önce yüzeyin kaba pislikten temizlenmesi malzemenin yüzeye daha iyi tutunmasını sağlar. Bu nedenle öncelikle yüzey tozdan ve kirden temizlenmelidir. Sıvı membran uygulamaları en az iki kat olacak şekilde uygulanmalı ve astar üzerine uygulanmalıdır. Astar olarak membran üreticisinin önerdiği malzemeler ve membranın seyreltilmiş hali kullanılmalıdır. Bu sayede yüzey tutunması daha iyi yapılır ve malzemenin çok daha uzun yıllar hizmet vermesi sağlanır. Likit membran uygulamaları sert fırça ile uygulanmalıdır. Sürme işleminde belirli bir kalınlık seviyesi korunmalıdır. Bu seviye üreticinin belirttiği seviyede olmalı ve üreticinin belirtiği kuruma süresi tam olarak beklenerek ikinci kat uygulamasına geçilmelidir. Sıvı membran uygulamalarında genel olarak iki kat kaplama yeterli olmakla birlikte daha fazla kat yapılarak koruyuculuk arttırılabilmekle birlikte maliyette artacağı için planlama doğru yapılmalıdır.
Serme membran uygulamasından önce yine yüzey temizlendikten sonra uygulama yapılması yine uygulamanın yüzeyle tam olarak birleşmesini sağlayacaktır. Pürmüz yardımı ile ısı uygulanarak yapışkan hale getirilen ve uygulama bir baştan diğerine kadar devam etmelidir. Serme membran uygulanırken yan yana uygulamalar malzeme üzerindeki yerlerinden kaydırmalı olarak üst üste gelecek şekilde ayarlanmalıdır. Üst üste binme noktaları en az 10 cm olması sızmaları engelleyecektir. İkinci kat uygulamasınmembran kurumadan yüzeye yapıştırılmalıda ek yerleri ortalanacak ve kaydırmalı olacak şekilde uygulama yapılması gerekmektedir. Duvar kenarlarında 10 cm yukarı gelecek şekilde pay bırakılarak uygulama yapılması kenarlardan sızmalar engellemek için yapılmalıdır.